web page hit counters codes Free
Labidochromis sp."perlmutt" is een redelijk populaire Malawi cichlide die al meerdere jaren in de hobby bekend is. In het meer worden ze gevonden in rotsachtige habitats bij o.a. Higga Reef, Ngkuyo Island en langs de kust zuidelijk van Mbamba Bay (Chuwa). Ze komen hier echter niet in grote aantallen voor maar zijn behoorlijk zeldzaam.

Deze soort wordt ook niet extreem groot. Het mannetje in mijn bak is ongeveer 10 cm, de vrouwen zijn beduidend kleiner, ongeveer 6 á 7 cm. De man heeft een erg mooi opvallende gele rugvin.

Het is een, voor cichliden begrippen, vrij rustige, vreedzame aquariumbewoner; alleen in de paartijd wordt hij wat aggressiever, hij verdedigt dan een territorium (althans in mijn aquarium) achterin het aquarium onder een overhangende steen waar hij een mooie kuil graaft en een vrouwtje in lokt. Zodra de paring voorbij is laat hij de vrouwen weer met rust en hij bemoeit zich nooit met andere bewoners. Ook deze soort heeft op deze wijze al voor tientallen nakomelingen gezorgd in dit aquarium.

Het is ook een zeer makkelijke eter, maar omdat het ook een "mbuna"is die vooral algrijk voedsel moet hebben krijgt hij voornamelijk groen voer ( spirulina, gemalen doperwten met gemalen garnalen , sla e.d.)


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende