web page hit counters codes Free
Labidochromis sp."mbamba" is een soort die alleen in een rotsachtige omgeving voorkomt. De mannetjes van deze soort zijn mooi blauw met 4 duidelijk zichtbare zwarte verticale banden over het lichaam achter de kop, de vrouwen zijn heel donker.

Ze zijn heel verdraagzaam naar hun medebewoners en worden niet echt groot. Het mannetje kan ongeveer 10 cm worden en is nu ongeveer 9 cm, de vrouwen blijven zoals bij veel soorten kleiner en zijn nu bij mij 6 á 7cm.

Volgens bestaande literatuur is het een territoriale soort die een ruimte rondom een hol verdedigt. In het aquarium is hier tot nu toe niet echt veel van zichtbaar. Het mannetje zwemt over het algemeen in het centrale deel van het aquarium en begeeft zich alleen zo nu en dan tussen de stenen als hij achter een vrouwtje aan zit.
In de paaitijd, voorafgaand aan het afzetten, veranderd dit echter en wordt hij wel territoriaal, hij verdedigd dan een vlak stuk steen (tussen de steenpartij) of een stuk zand (onder de steenpartij) waarop hij zijn vrouwtje lokt. Hij laat de andere vissen verder wel met rust en concentreerd zich alleen op zijn vrouwen.

Het zijn heel makkelijke eters, ze eten alles wat aangeboden word, maar krijgen voornamelijk "groen" voer zoals spirulina pellets, gemalen doperwten met gemalen garnalen, af en toe artemia enz.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende