web page hit counters codes Free
Labidochromis chisumulae is een soort die in het meer alleen gevonden wordt bij het eiland Chizumulu. Hij leeft daar voornamelijk in de met sediment bedekte delen van de overgangsgebieden van rotsen naar zand. Dit is een soort die niet extreem groot wordt. Het mannetje in mijn bak is op dit moment (februari 2010) nog niet volgroeid, hij is nu ongeveer 7 cm, de vrouwen zijn iets kleiner, ongeveer 5 6 cm.

Het is een, voor cichliden begrippen, vrij rustige, vreedzame aquariumbewoner; alleen in de paartijd wordt hij wat aggressiever. Zodra de paring voorbij is kan hij nog wel een tijdje achter de betreffende vrouw aanjagen totdat deze zich heeft weten te verschuilen tussen de stenen. Daarna begint hij de volgende vrouw te verleiden en laat hij de vrouw met wie hij net heeft afgezet weer met rust. Hij bemoeit zich nooit met andere bewoners.
Ze zijn heel makkelijk te houden en passen zich heel snel aan hun medebewoners aan. De mannetjes van deze soort zijn in tegenstelling tot vele andere "mbuna" niet territoriaal, ze verdedigen geen vaste plaats.

Het is ook een zeer makkelijke eter, maar omdat het ook een "mbuna" is die vooral algrijk voedsel moet hebben krijgt hij voornamelijk groen voer ( spirulina, gemalen doperwten met gemalen garnalen, sla e.d.)


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende