web page hit counters codes Free
Lichnochromis acuticeps is een cichlide die voornamelijk gevonden wordt in redelijk ondiep water, in de overgangszone`s van rotsen naar zand in het gehele meer. In het aquarium zullen echter ook enkele schuilplaatsen aanwezig moeten zijn.

Ik heb begin 2016 een jong koppel van deze dieren aangeschaft, ze waren toen ongeveer 7-8 cm. Het zijn dus nog jonge vissen waarvan op dit moment (medio 2017) het mannetje ongeveer 12 cm groot is en het vrouwtje ongeveer 10 cm.
Ze laten zich goed zien in de bak en het mannetje begint erg langzaam te kleuren, zijn aarsvin begint een rode gloed te krijgen. Het mannetje laat het vrouwtje tot nu toe met rust, ze zijn ook nog erg jong. Hun medebewoners laten ze ook goed met rust en ze worden zelf ook goed met rust gelaten door alle andere vissen die in mijn bak rondzwemmen. De foto`s die nu hierbij staan laten dus nog geen gekleurde man zien, we zullen deze in de toekomst plaatsen zodra hij volledig gekleurd is, dat kan echter nog wel even duren.

Lichnochromis acuticeps is een roofzuchtige soort. In het meer voeden ze zich vooral met jonge mbuna en insectenlarven.
In het aquarium zijn het heel makkelijke eters, ze eten alles wat aangeboden wordt, maar krijgen vooral krill, mysis, garnalenmix en af en toe artemia.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende