web page hit counters codes Free
Metriaclima sp."msobo" wordt gevonden bij Magunga Reef, Manda, Pombo Rocks en Lundu waar ze leven in een rotsachtige omgeving in de overgangszone van rotsen naar zand. Deze variant komt van Magunga Reef.

Ik heb begin 2008 een tiental van deze dieren aangeschaft, 4 jonge mannetjes en 6 vrouwtjes. De mannetjes begonnen sinds mei 2008 te verkleuren dus helemaal zeker was ik nog niet maar ik ging tot dan toe er vanuit dat het 4 mannetjes waren. Ondertussen zijn ze al een stuk uitgegroeid en de mannetjes zijn op dit moment (maart 2009) ongeveer 10 cm groot zijn en de vrouwtjes ongeveer 8 tot 10 cm. Zodra echt duidelijk was hoeveel mannen het waren heb ik de groep gesplitst zodat ik nu 1 man en 3 vrouwen in mijn bak overheb. De andere mannen heb ik verkocht en ik heb 1 nieuwe man aangeschaft om met de overige 3 vrouwen een mooie kweekgroep op te zetten.

Onderling zijn ze tot nu toe iets onverdraagzaam, de rest van hun medebewoners laten ze met rust.

Het zijn ook heel makkelijke eters, ze eten alles wat aangeboden wordt, maar krijgen voornamelijk "groen" voer zoals spirulina pellets, gemalen doperwten met gemalen garnalen, af en toe artemia enz.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende