web page hit counters codes Free
Metriaclima hajomaylandi wordt gevonden bij Chizumulu Island. Ze worden daar aangetroffen in een rotsachtige omgeving waar ze leven in de overgangszone van rotsen naar zand.

Ik heb in mei 2009 een groepje van vier van deze cichliden gekocht, 1 mannetje en 3 vrouwtjes. Het zijn nog jonge vissen waarvan het mannetje nu (Augustus 2009) ongeveer 7 cm is en de vrouwtjes ongeveer 6 cm.
Nu, februari 2013, zijn ze mooi uitgegroeid en zwemmen ze al een tijdje in mijn huiskamerbak. Vooral het mannetje is een echte blikvanger geworden met zijn mooie oranje-gele kop maar ook de vrouwtjes met hun gele vinnen doen hier niet voor onder. Al met al is dit een erg kleurrijke soort die een aanwinst kan zijn voor elk "mbuna" aquarium.

Onderling zijn ze redelijk verdraagzaam en de rest van hun medebewoners laten ze ook met rust. Ondertussen hebben we ook de eerste nakomelingen van deze soort al rondzwemmen.

Het zijn ook heel makkelijke eters, ze eten alles wat aangeboden wordt, maar krijgen voornamelijk "groen" voer zoals spirulina pellets, gemalen doperwten met gemalen garnalen, af en toe artemia enz.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende