web page hit counters codes Free
Metriaclima usisyae (voorheen Metriaclima sp."elongatus usisya") is een zogenaamde bruine elongatus die in het meer voornamelijk in de overgangszone's van rotsen naar zand aangetroffen word. Ze worden gevonden bij Mara Rocks en Mphandi Reef.
Het mannetje heeft een goudgeel-bruinachtig lichaam met op de kop enkele lichtblauwe strepen. De vrouwen zijn donkerbruin.
Thimo heeft deze soort al eerder gehouden en ik vond deze toen al erg mooi. Ik heb dus afgelopen jaar (2009) besloten om deze nu in mijn bak te gaan houden en er een aantal in onze kweekruimte in de grootste bak te plaatsen. De mannetjes die nu in beide bakken rondzwemmen zijn ongeveer 10 cm, de vrouwen tussen de 7 en 8 cm.

Het is een zeer rustige soort die zich eerder zelf laat verjagen dan dat ze zelf achter andere vissen jagen. Ze hebben ondertussen in beide bakken al jongen gekregen die nu aan het opgroeien zijn, op dit moment (Augustus 2009) zijn ze ongeveer 4-5 cm. Tijdens het hele afzettingsproces verdedigd het mannetje zijn territorium tussen de stenen, maar doet dit niet heel erg agressief.

Het zijn ook heel makkelijke eters, ze eten alles wat aangeboden wordt, maar krijgen voornamelijk "groen" voer zoals spirulina pellets, gemalen doperwten met gemalen garnalen, af en toe artemia enz.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende