web page hit counters codes Free
Nimbochromis linni is een cichlide die gevonden wordt in rotsachtige omgevingen en in de overgangszone`s van rotsen naar zand in het gehele meer. Het aquarium zal voldoende ruimte moeten hebben omdat deze vissen gemiddeld 25-30 cm groot kunnen worden.

Thimo heeft eind 2016 een viertal van deze jonge dieren aangeschaft, ze waren toen ongeveer 5-6 cm en het geslachtsonderscheid nog niet duidelijk. Ondertussen (medio 2017) heeft hij een mooie groep van 1 man met 3 vrouwen in zijn bak en ik heb 1 man in mijn bak om wat jonge vis op te ruimen. De man in de bak bij Thimo is nu ongeveer 16 cm en die bij mij ongeveer 14 cm. Halverwege 2017 heb ik twee vrouwtjes in mijn bak bij het mannetje toegevoegd.
Ze laten zich goed zien in beide bakken en beide mannetjes vertonen ondertussen het karakteristieke jachtgedrag wat wel erg leuk is om te zien. Hierdoor blijven er nauwelijks nog jonge visjes over in beide aquaria. Hun medebewoners laten ze tot nu toe goed met rust hoewel er wel het één en ander aangepast moet gaan worden in het visbestand omdat ze vermoedelijk in de toekomst ook op de wat kleinere medebewoners tot ± 7-8 cm (zoals bijv. de Otter Point vrouwtjes) zullen gaan jagen.

Nimbochromis linni is een roofzuchtige soort. In het meer voeden ze zich vooral met jonge vissen.
In het aquarium zijn het heel makkelijke eters, ze eten alles wat aangeboden wordt, maar krijgen vooral krill, mysis, garnalenmix en af en toe artemia.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende