web page hit counters codes Free
Otopharynx antron (voorheen Stigmatochromis sp."modestus eastern") is een cichlide die leeft in grote grotten in rotsachtige omgevingen. Hij wordt gevonden in het zuidoostelijke deel van het meer tussen Gome en Makanjila Point. In het aquarium zullen dus ook de nodige schuilplaatsen aanwezig moeten zijn.

Ik heb halverwege 2016 een jong trio van deze dieren aangeschaft, ze waren toen ongeveer 6-7 cm. Het zijn dus nog jonge vissen waarvan op dit moment (medio 2017) het mannetje ongeveer 10 cm groot is en de vrouwtjes ongeveer 9 cm.
Ze verschuilen zich vrijwel de hele dag tussen de rotsen in de bak, alleen zodra ze gevoerd worden komen ze tevoorschijn. Het mannetje laat de vrouwtjes tot nu toe met rust, het is eerder andersom, de vrouwtjes jagen de man juist vaak weg. Waarschijnlijk dat hierdoor het mannetje erg langzaam wat kleur begint te krijgen. Hun medebewoners laten ze ook goed met rust en ze worden zelf ook goed met rust gelaten door alle andere vissen die in mijn bak rondzwemmen. Het heeft er echter wel alle schijn van dat deze vissen zich niet zo prettig voelen in deze bak waar toch wel een redelijk aantal andere vissen rondzwemmen, misschien zal ik ze in de toekomst moeten uitvangen en in een andere bak plaatsen. De foto`s die nu hierbij staan laten dus nog geen gekleurde man zien, we zullen deze in de toekomst plaatsen zodra hij volledig gekleurd is, dat kan echter nog wel even duren.

In het meer voeden ze zich voornamelijk met jonge mbuna.
In het aquarium zijn het heel makkelijke eters, ze eten alles wat aangeboden wordt, maar krijgen voornamelijk "groen" voer zoals spirulina pellets, gemalen doperwten met gemalen garnalen, af en toe artemia enz.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende