web page hit counters codes Free
Rhamphochromis sp."lake chilingala" wordt gevonden in Lake Chilingala en leeft daar in het open water in de nabijheid van de overgangszones van rotsen naar zand. Lake Chilingala is een klein meertje oostelijk van Sani in het binnenland van Malawi. Dit meertje heeft in het verleden waarschijnlijk wel tot het Malawimeer behoort maar is tegenwoordig door een dalende waterstand daar niet meer mee verbonden.

Deze Rhamphochromis soort bereikt in het meer gemiddeld een lengte van ruim 10 cm, in het aquarium kunnen ze tot ongeveer 16 cm uitgroeien. Ik heb afgelopen jaar een koppel van deze soort aangeschaft waarvan het mannetje nu ongeveer 14 cm is en het vrouwtje ongeveer 12 cm. Ze laten zich in mijn bak goed zien en zorgen er voor dat de meeste jonge visjes die in deze bak geboren worden worden opgegeten zodat er nauwelijks tot geen jongen overblijven in dit aquarium. Dit was ook mijn doel toen ik ze hierin heb geplaatst.

Rhamphochromis sp."lake chilingala" is een roofzuchtige soort. In het meer voeden ze zich vooral met jonge vissen.
In het aquarium zijn het heel makkelijke eters, ze eten alles wat aangeboden wordt, maar krijgen vooral krill, mysis, garnalenmix en af en toe artemia.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende