web page hit counters codes Free
Stigmatochromis modestus is een cichlide die leeft in holen tussen de rotsen, in rotsachtige omgevingen en ze komen in het gehele Malawimeer voor. Ze leven voornamelijk van jonge "mbuna" die tussen de rotsen een schuilplaats zoeken maar dan terecht komen in de holen waar de modestus leeft. We hebben hier dus te doen met een visetende soort.

Ik (Thimo) heb medio 2013 een mooi jong koppel van deze soort gekocht wat uiteindelijk uitgegroeid is tot een stel mooi volwassen vissen. De man was destijds ± 16 cm en de vrouw ± 12 cm. De kop van het mannetje had een mooie donkerblauwe kleur, hij had een roodbruin lichaam waarvan de randen van de schubben ook blauw waren zodat er altijd een blauwe gloed over zijn lijf lag, verder had hij mooie rode borstvinnen en een rode aarsvin vol eivlekken, het vrouwtje was daarentegen volledig bruin.

Dit koppel gedroeg zich erg rustig in mijn bak. Ze zaten vrijwel altijd tussen de stenen maar kwamen rond etenstijd weer tevoorschijn. Ik heb hier geen jongen van gehad. Uiteindelijk heb ik ze halverwege 2015 weer verkocht omdat ik vond dat ze toch niet geheel in mijn bestand pasten. Ondanks dat vond ik het wel erg mooie dieren.

Wat het eten betreft waren er geen problemen, er was steeds voldoende jongbroed in de bak aanwezig zodat ze zich hieraan tegoed konden doen, verder aten ze ook goed van het aangeboden voer.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende