web page hit counters codes Free
Otopharynx lithobates leeft, in het meer, in grote grotten in rotsachtige omgevingen en wordt in het zuidelijke deel van het meer gevonden nabij Mumbo Island, Thumbi west en Thumbi east, Zimbawe Rock, Chinyamwezi, Domwe Island en Monkey Bay. Deze variant is afkomstig van Zimbawe Rock. In het aquarium zullen dus ook de nodige schuilplaatsen aanwezig moeten zijn.

Ik heb eind augustus 2008 een drietal van deze dieren aangeschaft, 1 man en 2 vrouwen. Het zijn nog jonge vissen waarvan op dit moment het mannetje ongeveer 10 cm groot is en de vrouwtjes ongeveer 8 cm.
Ze laten zich goed zien in de bak en het mannetje begint goed te kleuren. Het mannetje laat de vrouwtjes tot nu toe met rust, ze zijn ook nog erg jong. Hun medebewoners laten ze ook goed met rust en ze worden zelf ook goed met rust gelaten door alle andere vissen die in mijn bak rondzwemmen. De foto`s die nu hierbij staan laten dus nog geen volledig gekleurde man zien, we zullen deze in de toekomst plaatsen zodra hij uitgekleurd is.

In het meer wroeten ze op de bodem en eten ze van de uitwerpselen van andere, voornamelijk planten-vretende, vissen.
In het aquarium zijn het heel makkelijke eters, ze eten alles wat aangeboden wordt, maar krijgen voornamelijk "groen" voer zoals spirulina pellets, gemalen doperwten met gemalen garnalen, af en toe artemia enz.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende