web page hit counters codes Free
Copadichromis borleyi "Kadango" is een mooi gekleurde "utaka". De mannen hebben een mooie roodkleuring (afhankelijk van lichtval op het lijf) op hun lichaam en een prachtige blauwe kop. De vrouwen zijn zilvergrijs met oranje-rode vinnen.

Hij leeft in het meer in het open water en heeft in het aquarium dus veel zwemruimte nodig. Dit is dus ook geen bewoner voor een kleine bak, ook niet gezien de afmetingen die deze soort kan bereiken.
Mijn vorige "Kadango" man was ruim 22 cm en werd te groot voor deze bak. Ik heb de gehele groep verkocht en een nieuwe groep jonge "Kadango`s" geplaatst. Deze man is inmiddels ook al weer zo`n 20 cm, de vrouwen iets kleiner. Ook deze groep heb ik ondertussen verkocht (medio 2008) omdat ik me meer met "mbuna" bezig ben gaan houden.

Eieren afzetten deden ze tegen de zijwand, in het aquarium rechts. Tijdens de paring en de voorbereiding daartoe verdedigde de man driftig zijn territorium en dulde geen andere vissen in de buurt. Over het algemeen is het verder een rustige soort die zich verder niets aantrekt van zijn mede bewoners.

Thimo heeft afgelopen 2 jaar ( begin 2016 - november 2017) ook een groepje van deze vissen in zijn bak gehad maar heeft deze weg gedaan omdat de man vrijwel continu de man van de Protomelas sp."spilonotus tanzania" door de bak achtervolgde en zich behoorlijk agressief tegeover deze man gedroeg waardoor deze dus niet tot rust kon komen en niet ging kleuren.

Ook deze soort eet al het aangeboden voedsel zonder problemen.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende