web page hit counters codes Free
Protomelas sp."spilonotus tanzania" is een cichlide die leeft in een rotsachtige omgeving in de bovenste waterlaag. Deze soort wordt gevonden in het gebied ten zuiden van de Ruhuhu River tot Mbamba Bay Island.
Afgelopen jaar heb ik (Thimo) een jong trio van deze vissen aangeschaft, ze waren toen tussen de 8 en 10 cm groot. Ze zijn ondertussen gegroeid en het mannetje is nu ongeveer 13 cm groot, de vrouwen ongeveer 10 cm.

Ze leven in het meer samen met "mbuna`s" in rotsachtige omgevingen. In het aquarium gaat het ook vrij goed samen zolang ze maar in een grote bak met veel ruimte gehouden worden. Ze zijn dan redelijk verdraagzaam naar andere bewoners. Het mannetje in mijn bak wordt echter continu verjaagd door de mannelijke "Kadango" waardoor hij niet de kans krijgt om op kleur te komen. Daardoor heb ik besloten om de "Kadango" uit de bak te gaan halen en te verkopen en hoop ik dat de spilonotus man snel zal gaan kleuren. De getoonde foto´s van de man, gekleurd zoals hij hoort te zijn, zijn genomen toen de "Kadango" tijdelijk in een andere bak zat.

Dit is een soort die je het beste kunt houden in een ruime bak met voldoende schuilmogelijkheden voor de andere bewoners en de vrouwen, maar zorg ook voor voldoende zwemruimte.
Bij mij in de bak eet hij alles wat ik hem aanbied.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende