web page hit counters codes Free
Aulonocara jacobfreibergi wordt in de handel in diverse kleurvariŰteiten aangeboden. Jonge dieren van deze soort lijken allemaal op elkaar, ze hebben allemaal dezelfde vrouwelijke bruine streeptekening. Maar als ze ouder worden en wanneer de mannen gaan kleuren, dan zijn de mannen heel duidelijk van de vrouwen te onderscheiden door hun kleuren en uitgegroeide vinnenstelsel.

Ik heb op dit moment (medio 2017) een groepje Aulonocara jacobfreibergi "Otter Point" in mijn bak rondzwemmen. Het zijn vissen die zich heel graag tussen de stenen ophouden maar hoofdzakelijk aan de rand van de steenpartijen te vinden zijn. Het is een Aulonocara soort die beter opgewassen is tegen het territoriaal gedrag wat "mbuna" ten toon spreiden dan zijn soortgenoten die over het algemeen niet goed samen gaan met "mbuna".

Ongeveer twee jaar geleden heb ik een groepje van 5 jonge dieren in mijn aquarium geplaatst, het bleken 2 mannen en 3 vrouwen te zijn. ╔Ún van de mannetjes is overleden toen hij ongeveer 7 cm was dus nu heb ik nog 1 man met 3 vrouwen in mijn bak en dat gaat heel goed. Tegen andere bewoners gedragen ze zich uiterst vreedzaam, behalve in de paartijd, dan verjagen ze elke vis die bij hun paaiplaats (in een hol rechts voor in de bak onder een stel stenen) in de buurt komt. Ook van deze soort heb ik inmiddels jongen gesignaleerd tussen de stenen.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende