web page hit counters codes Free
Sciaenochromis fryeri is een cichlide die kan worden aangetroffen in allerlei omgevingen in het gehele meer, zolang er maar rotsen in de nabijheid zijn. Deze variant wordt gevonden in de omgeving van de Maleri eilanden en wordt in de handel aangeboden als Sciaenochromis fryeri "iceberg". Ze leven voornamelijk van jonge "mbuna"en "utaka", we hebben hier dus te doen met een visetende soort.

Het mannetje heeft een schitterend mooie staalblauwe kleur met een witte zoom op zijn kop die doorloopt over de bovenkant van zijn rug en dus ook vrijwel de gehele rugvin wit kleurt, het vrouwtje is grijzig. De man in mijn aquarium is ongeveer 20 cm, het vrouwtje ongeveer 12 cm.

Het drietal in mijn bak gedraagt zich heel rustig en ze zwemmen ongestoord overal doorheen, zonder ogenschijnlijk acht te slaan op wat er om hen heen gebeurd. Ze houden zich wel meestal op aan de rand van een steenpartij. Ze hebben tot nu toe (februari 2013) al meerdere keren afgezet in mijn bak maar er blijven slechts enkele jongen over, het merendeel wordt opgegeten door de "mbuna´s" in mijn bak maar ook door hen zelf, ze zijn tenslotte zelf ook roofzuchtig.

Wat het eten betreft zijn er geen problemen, er is steeds voldoende jongbroed in de bak aanwezig zodat ze zich hieraan tegoed kunnen doen, verder eten ze ook goed het aangeboden voer.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende