web page hit counters codes Free
Sciaenochromis fryeri is een cichlide die kan worden aangetroffen in allerlei omgevingen in het gehele meer, zolang er maar rotsen in de nabijheid zijn. Deze kleurvariant met de rode aarsvin is een kweekvorm van Sciaenochromis fryeri "iceberg" die niet in het meer voorkomt.

Het mannetje met deze rode aarsvin heeft een schitterend mooie blauwe kleur met een witte zoom op zijn kop die doorloopt over de bovenkant van zijn rug en dus ook vrijwel de gehele rugvin wit kleurt, het vrouwtje is grijzig. De man in mijn aquarium is ongeveer 20 cm, het vrouwtje ongeveer 12 cm.

Het drietal in mijn bak gedraagt zich heel rustig en ze zwemmen ongestoord overal doorheen, zonder ogenschijnlijk acht te slaan op wat er om hen heen gebeurd. Ze houden zich wel meestal op aan de rand van een steenpartij. Ze hebben tot nu toe (augustus 2017) al meerdere keren afgezet in mijn bak maar er blijven vrijwel geen jongen over, het merendeel wordt opgegeten door de "mbuna´s" in mijn bak maar ook door hen zelf. In het meer leven ze voornamelijk van jonge "mbuna"en "utaka", we hebben hier dus te doen met een visetende soort die zich in een aquarium meestal ook als een rover zal gedragen.

Wat het eten betreft zijn er geen problemen, er is steeds voldoende jongbroed in de bak aanwezig zodat ze zich hieraan tegoed kunnen doen, verder eten ze ook goed het aangeboden voer.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende