web page hit counters codes Free
Pseudotropheus sp."elongatus spot" is een elongatus soort die in het meer rotsachtige kusten bewoont tussen Cobué en Liuli.
Het mannetje heeft een donkerblauw tot zwartachtig lichaam met op de kop enkele kleine lichtblauwe streepjes en op de bovenkant van het lichaam enkele kleine blauwe vlekjes (spots). De vrouwen zijn over het algemeen lichter van kleur maar wanneer deze cichliden schrikken, dan worden ook de mannetjes erg licht van kleur en zijn dan vaak niet meer van de vrouwtjes te onderscheiden. Het mannetje in mijn aquarium (Thimo) is op dit moment (Augustus 2009) ongeveer 7 cm, de vrouwen tussen de 6 en 7 cm.

Het is een zeer rustige soort die zich eerder zelf laat verjagen dan dat ze zelf achter andere vissen jagen. Ze hebben in deze bak nog geen voortplantings gedrag laten zien omdat ze nog erg jong zijn, dus misschien gedragen ze zich dan heel anders.

Het zijn ook heel makkelijke eters, ze eten alles wat aangeboden wordt, maar krijgen voornamelijk "groen" voer zoals spirulina pellets, gemalen doperwten met gemalen garnalen, af en toe artemia enz.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende