web page hit counters codes Free
Labidochromis caeruleus is een zeer populaire malawi cichlide die al vele tientallen jaren in de hobby bekend is. Vooral de felgele vorm is heel bekend, er zijn echter ook diverse variaties in kleurintensiteit. Zo is er een witte vorm, een lichtgele, geel met wit; het meest wordt echter de fel gele in de handel aangeboden. De "yellow" is ondertussen verhuist naar onze kweekbakken en de witte variant is daarvoor in de plaats gekomen.

Deze soort wordt ook niet extreem groot. Het mannetje in mijn bak is op dit moment (februari 2010) nog niet volgroeid, hij is nu ongeveer 8 cm, de vrouwen zijn iets kleiner, ongeveer 6 7 cm. De mannen hebben gitzwarte borstvinnen, bij de vrouwen zijn deze meer wit.

Het is een, voor cichliden begrippen, vrij rustige, vreedzame aquariumbewoner; alleen in de paartijd wordt hij wat aggressiever. Zodra de paring voorbij is laat hij de vrouwen weer met rust en hij bemoeit zich nooit met andere bewoners.

Het is ook een zeer makkelijke eter, maar omdat het ook een "mbuna" is die vooral algrijk voedsel moet hebben krijgt hij voornamelijk groen voer ( spirulina, gemalen doperwten met gemalen garnalen, sla e.d.)


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende