web page hit counters codes Free
Cynotilapia aurifrons (voorheen Cynotilapia sp."mbamba") wordt gevonden in een rotsachtige omgeving, ook in de overgangszone`s van rotsen naar zand, langs de noordwestkust tussen Mundola en Ngara en in Tanzania tussen Lundu en Lupingu. Deze variant wordt gevonden in de omgeving van Chilumba.

Ik heb eind 2016 een mooi groepje van deze soort gekocht, op dat moment waren de vrouwtjes een kleine 5 cm groot en het mannetje ongeveer 6 cm maar ondertussen is het mannetje uitgegroeid tot een mooie maat van ongeveer 12 cm en de vrouwtjes zijn nu ruim 7 cm.

Het mannetje heeft zich een mooie plaats in de linkerhoek van mijn bak, onder de rotsen, als territorium toegeŽigend wat hij fel verdedigd. Momenteel begint hij de vrouwtjes aan te baltsen maar tot afzetten is het nog niet gekomen.

In het meer voeden voeden deze cichliden zich voornamelijk met plankton. In het aquarium zijn het heel makkelijke eters, ze eten alles wat aangeboden wordt, maar krijgen voornamelijk "groen" voer zoals spirulina pellets, gemalen doperwten met gemalen garnalen, af en toe artemia enz.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende